Sancionen amb 53.000 euros sis expositors del Mobile per oferir feines sexistes

Sancionades sis empreses expositores del Mobile World Congress per infracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe
ACN / Redacció  Actualitzat 
TEMA:
 
IGUALTAT DE GÈNERE
Sancionen amb 53.000 euros a expositors del Mobile per oferir feines sexistes
Una de les hostesses del MWC amb sabates de taló
Algunes empreses exigien a les dones contractades una alçada mínima d'un metre setanta-cinc, vestir una talla 36 o 38 i portar talons de 5 centímetres per treballar d'hostesses als estands. Inspecció de Treball ha sancionat amb 53.000 euros diverses empreses expositores en la darrera edició del Mobile World Congress per oferir feines sexistes i discriminatòriesdesprés d'una denúncia d'UGT el passat mes de febrer.
Les ofertes es publicaven en portals d'internet i requerien, entre altres coses, dones que portessin faldilles curtes, mitges primes o maquillatge obligatori, a banda de l'alçada mínima o la talla concreta.
Segons la resolució que Inspecció de Treball ha fet arribar al sindicat, es van inspeccionar les ofertes i es va presentar a la Fira de Barcelona. El resultat és la sanció a sis empreses perinfracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe, i una altra per discriminació en l'accés al treball i també per incompliment en matèria de temps de treball i per deficiències en les avaluacions de riscos laborals i per falta d'entrega d'equips de protecció individual.
UGT ha instat els organitzadors i patrocinadors del MWC a establir els "mecanismes necessaris" per adaptar les condicions a la legalitat vigent i a erradicar "qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe" i la cosificació de la dona.
Les xifres del passat MWC
En la passada edició, l'MWC va crear gairebé 14.000 llocs de treball, cosa que suposa un increment de 700 persones respecte a l'any passat. En l'esdeveniment hi van participar 2.400 empreses i hi van assistir 107.000 visitants de 200 països.
El Mobile va deixar l'any passat 465 milions d'euros a Barcelona; aquest any, s'espera que n'hi deixi 8 milions més.
ARXIVAT A:
 
MOBILE WORLD CONGRESS IGUALTAT DE GÈNERE