Gelats de fruita, de cucs i de conill: els animals també combaten la calor

Els "gelats" de diferents tipus d'aliments són la millor solució perquè els animals es refresquin
  Actualitzat 
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botonsEngegar/AturarSilenciarPujar el volumDisminuir el volumInstruccions per interactuar amb el player
En aquests dies de tanta calor, refrescar-se es converteix en una prioritat. No només per a les persones, també per a la resta d'animals.
Algunes granges utlitzen els ventiladors i l'aigua freda per ajudar els animals a aguantar millor les altes temperatures. Als zoos de tot Europa, en canvi, sempre hi ha d'haver gel a la nevera.


Els "gelats" de diferents tipus d'aliments són la millor solucions perquè els animals puguin sentir frescor, estar hidratats i, sobretot, alimentats.
El Zoo de Barcelona
Al zoo de Barcelona, que està ple de vegetació, hi sol haver uns 3 graus menys de temperaturaque a la resta de la ciutat. L'entorn és com un refugi climàtic que afavoreix l'adaptació dels animals.
Molts animals estan adaptats a la calor, ja que alguns d'ells són de zones, fins i tot, més caloroses, però d'altres necessiten mesures per combatre les altes temperatures.


El zoo afegeix més fruita de temporada a la dieta dels animals, aprofitant l'estiu per fer "gelats" de síndria, de meló, de sucs de fruita, de brous i, fins i tot, de cucs.
Per als goril·les, els operaris preparen blocs de gel amb fruita, mentre que per als mamífers carnívors el que posen dins els glaçons és conill.
Les zones de bany i el rec amb aspersors són dos elements clau per fer passar la calor, i poder-se refrescar sota una pluja artificial és tan reconfortant com fer-ho dins un petit bassal.


Els ximpanzés i macacos també es refresquen
La Fundació Mona s'encarrega d'ajudar ximpanzés i macacos maltractats que han estat artistes al circ, a la televisió, models publicitaris i, fins i tot, mascotes.
El mètode que utilitzen per superar la calor és el mateix que la resta d'animals: aprofitar les zones d'ombra, remullar-se i menjar "gelats" de diferents tipus d'aliments.

VÍDEOS RELACIONATS